Recente berichten

Aspergesoep met zeekraal
Wat ik nog nooit heb geprobeerd - maar ik woon dan ook vijfhoog hartje stad - is zelf asperges kweken. Mijn bovenbuurman in de zaterdagse Trouw, Jeroen Thijssen, doet dat naar hartelust, maar is te bescheiden om er in zijn eigen rubriek kond van te doen. Dan doe ik het maar. Bovendien is hij mijn ... lees verder...

Mister Hot siliconen ovenhandschoen
Bakvormen van siliconen, die kende ik wel. Magnetronstoomboxen ook. Maar siliconen handschoenen? Nee, die had ik nog niet. Maar nu wel, een rooie. Mister Hot, heet ‘ie. Nu heb ik natuurlijk ovenwanten danwel keukenhandschoenen in alle soorten en maten. Nou ja, die heb ik gehad. Meestal gaan ... lees verder...

Indiase tomatensoep
Ik had het gisteren bij de bespreking van het boek Ons Eten over tomatensoep, dan ligt een dito recept voor de hand. Hoewel ik ook reuze geïntrigeerd werd door de aardappelmuffins, de aardappeltulband, de aardappel-chocoladetaart met sinaasappel (eh…apart), de slasoep, de gestoofde varkenswangen, ... lees verder...

Restaurant United tastes of 1097
Normaalgesproken schrijf ik niet over restaurants. Daar heeft Amsterdam immers Johannes van Dam al voor? Maar gisteren was ik bij de opening van een bijzondere eetgelegenheid die toch echt niet onvermeld mag blijven. De naam is een tikje ongemakkelijk: United tastes of 1097, wat de vrij suffe URL ... lees verder...

Ons eten
In het boek Ons Eten wordt het ware verhaal verteld van de Nederlandse maaltijd. Maar hoe ‘ons’ is het als het nota bene wordt uitgegeven door een Belgische uitgeverij? Een prachtboek is het, om te beginnen bij de vormgeving. Een kloek boek met ribbelige bruine kaft die noodt tot aanraken. Leeslint ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 355
- Pagina 356
- Pagina 357
- Pagina 358
- Pagina 359
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


