Recente berichten

Beb Vuyk’s Groot Indonesisch kookboek
Wie de Indonesische keuken zegt, zegt (nee, niet Lonny's maar) Beb Vuyk. Al veertig jaar geleden schreef zij een ongeëvenaard standaardwerk dat in geen enkele Hollandse keuken zou mogen ontbreken. Ik heb althans een gekoesterd en beduimeld exemplaar waar ik al jaren tot volle tevredenheid mee uit de ... lees verder...

A la mode
We zijn in de sfeervolle eetzaal van het Wawona hotel in Yosemite park. Een pittoresk wit houten complex temidden van smetteloze groene grasvelden dat doet denken aan een vakantiekamp. Het restaurant is groot, hoog en voorzien van een batterij ventilatoren die zorgen voor een straf windje. De ober ... lees verder...

Groente-tempura met groene mayonaise
Na gefrituurde asperge-tempura gegeten te hebben bij Chez Panisse ben ik dat thuis meteen gaan namaken. En eigenlijk maar meteen met allerlei soorten groente die ik nog in huis had, want ik was nou toch bezig. Het resultaat waren twee enorme schalen vol vrolijk vegetarisch dipspul. Zeer geschikt ... lees verder...

Chez Panisse
Het stond bovenaan mijn verlanglijstje toen ik naar Californië ging: eten bij Chez Panisse. Het legendarische restaurant van waaruit Alice Waters de Californian cuisine heeft opgestoten in de vaart der volkeren. Het ligt in Berkeley, de al niet minder beroemde universiteitsstad pal naast San ... lees verder...

Uit eten in Amerika
Uit eten gaan in Amerika is toch altijd weer anders dan hier. Om te beginnen al dat personeel. Eentje leidt je naar je tafel, eentje schenkt meteen een glas water in, eentjekomt met de menukaart, eentje komt de bestelling opnemen en eentje zeg ‘Hi, I'm Monica and I'm your waitress for tonight!'. Die ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 437
- Pagina 438
- Pagina 439
- Pagina 440
- Pagina 441
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »