Recente berichten

Thaise gele curry
“Beste Karin,” mailde een trouwe lezer, “Conimex heeft weer een belachelijk nieuw product: Thaise curry in een stazak. € 2,69 voor wat specerijen en kruiden. Een beetje als de boemboes in een bakje maar nog duurder. Zelfs kokosmelk moet je nog toevoegen.” Dat kunnen we natuurlijk zelf beter. Ik ... lees verder...

Kerst 2024
Ben je nog niet uit het kerstmenu? Dat van mij staat intussen in de krant, maar ook de kerstmenu’s van alle vorige jaren zijn nog paraat, dus inspiratie te over. Ook leuk: de bijbehorende podcast over wel of geen vega met kerst en de radio 1-uitzending over wel of geen prefab met kerst. Genoeg ... lees verder...

Tentoonstelling Grand-Dessert
Wat een verrukkelijke tentoonstelling is er nu te zien in Kunstmuseum Den Haag: Grand-Dessert, helemaal gewijd aan toetjes. Van drilpudding tot pavlova, van vlaflip tot banana split, je kunt het zo gek niet verzinnen of het komt voorbij. Aan de hand van (historische en moderne) bakvormen, serviezen, ... lees verder...

Snelle vleesbouillon
Een keer per jaar organiseert de Chefs Irish Beef Club een bijeenkomst in Nederland. Ter promotie van Iers rundvlees uiteraard, maar tevens als nuttige bijscholing. Een aantal chefkoks, en vaak ook een slager, geven bijvoorbeeld een demonstratie hoe een koe precies in elkaar zit en welke delen het ... lees verder...

Stoofpeer pavlovaatjes
Ik weet niet hoe het bij u thuis gaat, maar ik heb regelmatig eiwitten over. Die gaan in een zakje in de vriezer en komen altijd wel weer van pas. Al was het maar voor mijn gegarandeerd-succestoetje pavlova. Alleen is er één heikel punt: hoe hou je een pavlova fraai spierwit? Lastig. Bij mij worden ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 4
- Pagina 5
- Pagina 6
- Pagina 7
- Pagina 8
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 568
- Ga naar Volgende pagina »