Recente berichten

10x Trans-Mongolië Express
Met de trein van Moskou naar Peking stond al jaren op mijn verlanglijstje. Een prachtreis, maar ik was vooral benieuwd naar het eten in en om de Trans-Mongolië Express. Niet vergeten: stap uit en ga de boel verkennen! Zie hier mijn culinaire reisverslag in 10 punten en 3 recepten. 1. ... lees verder...

Imam bayildi
Deze beroemde gevulde aubergines uit de Turkse keuken hebben niet alleen een grappige naam (‘de imam die flauw viel’) maar vooral: ze zijn ontzettend lekker. Ze stonden al een tijdje terug in de krant, maar ik vergat helemaal om ze ook online te zetten. Doodzonde natuurlijk, want man, wat een lekker ... lees verder...

Perziken uit de oven
Altijd lastig, perziken die onrijper zijn dan je zou willen. Maar de remedie is even simpel als verrukkelijk: de oven in, bijvoorbeeld met boter, honing en lavendel. Het is een universeel gegeven dat het vroeger op vakantie áltijd mooi weer was. Al herinner ik me een verblijf in de Dordogne, ... lees verder...

Vegan tartaar (à la Hiltl)
We sluiten mijn culinaire Europese serie af in Zwitserland, in Zürich, alwaar het oudste vegetarische restaurant ter wereld al 121 jaar springlevend zit te wezen. Al was het Vegetarierheim und Abstinenz Café niet onmiddellijk een eclatant succes, in een tijd waarin mensen die geen vlees aten zeer ... lees verder...

Poolse koolrolletjes
Soms hoeft een mens helemaal de eigen stad niet uit voor een avontuurlijk vakantiegevoel. Voor aflevering 6 van mijn culinaire Europese serie, over Polen, ging ik op safari in een Poolse supermarkt in doodgewoon Amsterdam-Noord, samen met mijn Poolse gids Krysia Iwanska. Vijfentwintig jaar geleden ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 87
- Pagina 88
- Pagina 89
- Pagina 90
- Pagina 91
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »