Recente berichten

Luikse koffie
Zelfs als fervent niet-koffiedrinker ontkom je niet aan een café liégeois als je in Luik bent. Een ijskoude versnapering waar de Luikenaren maar wát trots op zijn. Al was het maar omdat er een mooi verhaal aan verbonden is. In 1914, bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, hield de stad twaalf ... lees verder...

Pékèt
De Luikse vorm van jenever heet ‘pékèt’ (spreek uit: pee-kèt). Waals voor ‘pikant’, wat niet verwijst naar sambal of tabasco, maar naar de toch waarlijk niet heel erg heftige jeneverbes. Kennelijk waren ze vroeger niet zo veel gewend. Pittig is het drankje in onze moderne ogen dan niet, het is best ... lees verder...

Lekkere tips voor Luik
Vorig jaar was ik er op de terugweg van vakantie al eens speciaal gestopt om Luikse gehaktballen te eten, maar nu mocht ik drie hele dagen op culinaire persreis naar deze Belgische stad. Amai, daar zeg ik geen nee tegen. Voor wie Luik, pardon, Liège, niet kent, beginnen we maar eens met een drietal ... lees verder...

Tom kha kai
Wij Nederlanders zijn dol op het exotische. Hoe ver weg je ook reist, overal stuit je wel op landgenoten. En dat heeft bij-effecten. Waren wij ooit een land van avond aan avond aardappels-groente-vlees, dankzij onze reislustige volksaard eten wij tegenwoordig graag de ene avond Italiaans, de ... lees verder...

Kritische journalist gezocht?
De journalistiek is geen vetpot, zoals u wellicht weet. Natuurlijk word ik slapend schathemeltjerijk van mijn kookboeken, maar extra inkomsten zijn altijd welkom. Alleen heb ik mezelf met mijn antipakjeskruistocht niet populair gemaakt, afgezien van een enkel hilarisch misverstand. Laatst was er ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 141
- Pagina 142
- Pagina 143
- Pagina 144
- Pagina 145
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »