Recente berichten

Winterse thee : 3x mijn favoriet
Vergeet ‘winterthee’ en ‘Christmas tea’, ik heb drie échte winterse kwaliteitsthees voor je als kerstcadeautip. Met het klimmen der jaren doe je op enig moment geen suiker meer in de thee, dat is kinderachtig. Precies zo verging het mij met smaakjesthee. Aardbeienthee? Zoethoutthee? Brr. Gek genoeg ... lees verder...

Kerstkoekjes bakken
Eten koken is allemaal leuk en aardig, en groente snijden is ook heel zen en zo, maar soms wil je gewoon koekjes bakken. Niets dat meer voldoening geeft, zeker in deze donkere dagen vol ronduit onbegrijpelijk akelig nieuws van over de hele wereld. Waar o waar is toch de kerstgedachte gebleven, je ... lees verder...

Meringuemix uit een pakje
Het is om gek van te worden. Ben ik al maanden bezig om het fenomeen ‘meringuemix’ van Jumbo aan de kaak te stellen, komt nu ook Dr. Oetker met een meringuemix, pardon ‘mix voor meringue’. Whatever. Het blijft onzinnig. Net zo onzinnig als knetterharde winterbonken verkopen onder de naam ‘aardbeien’ ... lees verder...

Feestdessert: Bûche de Noël
Mijn feestdessertserie in Trouw zou niet compleet zijn zonder een Bûche de Noël. In Frankrijk een verplicht nummer, elke kerst weer. In feite een opgerolde cake met veel crème ertussen en erop en dan gemodelleerd in de vorm van een boomstronk. Maar dan klinkt 'Bûche' toch een stuk eleganter, niet? ... lees verder...

7 simpele garneertrucs met chocola
Ik ben niet zo van het decoratiegefrut, maar ik heb nu toch een paar supermakkelijke tips voor je om bijvoorbeeld je zelfgebakken Bûche de Noël alias Boomstam of andere taart dan wel toet op te leuken. Allemaal met chocola. Van de echte vakman moet je die eerst tempereren, dat is een nogal nauw ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 201
- Pagina 202
- Pagina 203
- Pagina 204
- Pagina 205
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »