Recente berichten

Warme peren-amandeltoetjes
(4 personen) Bereiden: 15 minuten In de oven: 25 minuten Klassieke Franse eenpersoontoetjes met blokjes peer gehuld in een warm amandelbeslag. Plus een verrassend on-Frans vleugje gember. Kinderlijk eenvoudig om te maken, en dat kan prima al van tevoren. Nodig: 2 vrij rijpe handperen 50 ... lees verder...

K met peren
Kom je dinsdagochtend 2 september ook peren plukken in het Noord-Hollandse Zwaagdijk? Het tv-programma NH Leeft (RTV Noord-Holland) organiseert een grote openbare plukkerij bij perenkweker Gerard Pronk die net als veel andere fruittelers met de gebakken peren zit omdat Rusland onze producten boycot. ... lees verder...

Margarine is geen boter
Het moet echt weer even. Al heb ik het onderwerp al uitentreuren en naar mijn bescheiden mening glashelder uitgelegd (zoals hier), toch ontvang ik nog elke week mailtjes à la: “Als in je recept ‘klontje boter’ staat, wordt er dan roomboter of margarine bedoeld?” Terwijl, het is zo makkelijk. ... lees verder...

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai
Thailandgangers moeten ‘m op elke straathoek zijn tegengekomen: pad thai. Zeg maar de bami goreng van Thailand (zie gisteren). Een supersnel wokgerecht waarbij de smaakbalans (zout, zoet, pittig en zuur) het verschil maakt tussen een heerlijk bordje en een laffe hap. Maar laffe hap is je eigen ... lees verder...

Culinaire wereldreis (8): Thailand
Koh Samet, een restaurantje aan het strand. De tafels en stoelen staan pal langs de vloedlijn, een uitstalling van de prachtigste vissen en gamba’s ligt me toe te lachen, ach, wat kan er dan nog misgaan? Toch nog een hoop, zo blijkt. De kok kan namelijk niet barbecueën. De gortdroge gamba’s zijn met ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 217
- Pagina 218
- Pagina 219
- Pagina 220
- Pagina 221
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »