Recente berichten

Wereldgerecht Turkije: Adana yogurtlu
Heimwee naar Turkije (zie gisteren)? Dan wandel ik even naar de Turk om de hoek in mijn eigen stad voor yoghurt, tomaat, brood en lamsgehakt en maak ik het populaire snackgerecht adana yoğurtlu oftewel pittige lamskebab met yoghurt op knapperig brood. Prima te doen als simpele maaltijd, je eet je ... lees verder...

Culinaire wereldreis (6): Turkije
Het moet maar weer eens gezegd: iedereen in Nederland, van Appelscha tot Zierikzee, heeft recht op een Turkse buurtsupermarkt. Daar fleurt het leven namelijk enorm van op. Je vindt er verse vijgen en granaatappels, sappige dadels en smakelijk lamsgehakt. Emmertjes yoghurt, enorme bossen verse ... lees verder...

Tip Reims: Le Boulingrin
Zoek je nog een eettip in Reims? Toevallig logeer ik daar vaak in de buurt, in het door pruimenbomen omgeven vakantiehuis van vrienden. (Nooit zelf een huis kopen in Frankrijk hoor, da's een hoop gedoe. Je kunt beter vrienden uitkiezen met zo'n huis, dat werkt veel beter. Bovendien is het in ... lees verder...

Zelfsluitende ijsblokzakjes
Wat zijn ze toch knap tegenwoordig! Nu hebben ze weer ijsblokzakjes die vanzelf sluiten, is het niet mirakels? In de zomer kan een mens niet zonder ijsblokjes. Zo’n hardplastic bakje-met-vierkante-vakjes vullen is altijd gedoe, al was het maar omdat mijn vriezer altijd vol ligt met van alles en nog ... lees verder...

Wereldgerecht Suriname: Pindasoep
Het eerste wat ik at na aankomst in Suriname (zie gisteren) was pindasoep. Heerlijk! Alleen die tomtom (balletjes van gekookte bakbananen) zijn niet mijn favoriet, dus ik laat ze achterwege in dit recept. Wel lekker erbij is een kommetje rijst, tevens handig als de soep te pittig blijkt. Ik maakte ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 219
- Pagina 220
- Pagina 221
- Pagina 222
- Pagina 223
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »