Recente berichten

Kookbook Plenty More
Er is iets geks aan de hand met Yotam Ottolenghi. Alle, maar dan ook werkelijk alle culi’s die ik ken dwepen met hem. Het merendeel heeft ál zijn boeken en daaruit dan ook weer álles gemaakt. NRC Handelsblad vroeg hem vorig jaar om een kerstmenu, ja zelfs de Allerhande vulde een compleet nummer met ... lees verder...

Mijn eetbare septembermaand
Als uitprobeersel ga ik je mijn afgelopen maand september eens laten zien in eetmomenten. Als het bevalt, doe ik het wellicht vaker. De afgelopen maand… … maakte ik me vrolijk over de koddige uitbeelding van het Franse joie-de-vivre in mijn plaatselijke Albert Heijn-supermarkt terwijl ik ... lees verder...

Griekse kofta? Nee, Turkse köfte
Ik wou het toch nog even hebben over die nep-Griekse kofta van vorige week. Het zat me niet helemaal lekker. U weet, ik ben van de categorie ‘u vraagt, wij draaien’. Als mensen een pakje aanvragen voor deze rubriek, is het omdat ze dat zo lekker vinden. Dan geeft het geen pas als ik ga vingerzwaaien ... lees verder...

Freekeh
Wat heb ik nou weer aan mijn fiets hangen? Dacht ik toen er een pakje ‘Freekeh’ arriveerde. Is zeker ook weer zo’n nieuw hip dingetje. Nou, nee. Freekeh blijkt al eeuwenoud te zijn, in het Midden-Oosten weten ze er alles van. Als ik het goed begrepen heb is het groene (lees: onrijpe) tarwe die in de ... lees verder...

Toetjes met peer en amandel
Het is perentijd. Al een tijdje trouwens, maar dat mag geen bezwaar wezen, want er kan zo veel meer met peer. Zoals deze warme eenpersoonstoetjes. Gebaseerd op een Frans recept met amandelbeslag met eieren en crème fraîche , maar dan dus met blokjes peer eronder, plus een verrassend on-Frans vleugje ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 218
- Pagina 219
- Pagina 220
- Pagina 221
- Pagina 222
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


