Recente berichten

Doe mee aan Cardini’s receptenwedstrijd
Hij is vandaag jarig! Wie? De Caesar Salad! Op de kop af is hij vandaag precies 87 jaar geworden. Op 4 juli 1924 werd hij namelijk uitgevonden door Caesar Cardini, eigenaar van een restaurant in het Mexicaanse Tijuana. Ach ja, hoe gaat zoiets. Amerika vierde the Fourth of July ... lees verder...

Zelfgemaakte vegaburger
Vorige week had ik het in de krant over de hamburger, hoog tijd om ook de vegaburger te behandelen in mijn zaterdagse antipakjesrubriek. Bovendien, vlees eten is natuurlijk reuze achterhaald zoals u weet. Vanwege al die gekke koeien, gevaarlijke geiten, grieperige varkens en ontploffende kippen, ... lees verder...

Buschenschank
Het is even lastig uitspreken, maar geloof me: na drie dagen in Oostenrijk komt de tongbreker Buschenschank vloeiend je mond uit. Maar wat is het? Een typisch fenomeen uit de regio Steiermark: een soort proeflokaal waarin een boer – gewoonlijk een wijnboer danwel vruchtenbomenboer – zijn ... lees verder...

Film The Trip
Een film waarin twee Engelse komische acteurs een culinaire toer maken langs een serie toprestaurants in noord-Engeland, die moest ik zien natuurlijk. Eerst het slechte nieuws: The Trip is geen eetfilm. Het is niet eens een culinaire film, hoewel er wel het een en ander aan eten voorbij komt. Het ... lees verder...

Salade caprese met pompoenpitolie
Na mijn artikel van vorige week over Kürbiskernöl, de onvolprezen pompoenpitolie uit het Oostenrijkse Steiermark, blijft iedereen maar vragen om recepten. Maar het is juist zo makkelijk! De olie wordt alleen koud gebruikt (niet mee bakken dus), en op het laatste moment overal overheen ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 350
- Pagina 351
- Pagina 352
- Pagina 353
- Pagina 354
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


