Recente berichten

Pompoenpitolie
Kürbiskernöl klinkt als een gevaarlijke IJslandse asvulkaan, maar het betekent pompoenpitolie uit Steiermark, de zuid-oostregio van Oostenrijk. Kürbis is het Oostenrijkse woord voor pompoen, vandaar. De Kerne zijn de pitten. En Öl mag voor zich spreken. Het is een wat stroperige donkere olie die ... lees verder...

Couscous met scampi en korianderpesto
Zoals beloofd vandaag een recept van Jeroen Meus, van het fijne Vlaamse kookprogramma Dagelijkse Kost, dat nu ook in boekvorm is verschenen, zoals ik gisteren al schreef. Een fleurige tabouleh met couscous, groenten, kruiden, een geurige korianderpesto en kortgebakken scampi. Als dat niet feestelijk ... lees verder...

Kookboek Dagelijkse kost
Ieder land krijgt de helden die het verdient. Ook op kookgebied. Wij moeten het doen met Herman den Blijker, onze zuiderburen hebben Jeroen Meus. De ideale boy-next-door die met een onweerstaanbare mix van charme en bravoure moeiteloos de heerlijkste gerechten in elkaar tovert. Dat doet hij elke dag ... lees verder...

Aardbeientaart met banketbakkersroom
Zo pal in het zomerkoninkjesseizoen kan een mens onbedaarlijk lust krijgen in een taart van zomerse aardbeitjes op een bedje van banketbakkersroom met krokante bodem. Laat die nou nét in de koeling van de supermarkt paraat staan, is dat even handig! Kant-en-klaar: AH Aardbeienvlaai 44% aardbei, ... lees verder...

Zoete Thaise chilisaus
Het kookboek Jam staat – ja, dat haalt je de koekoek – vol jamrecepten, maar het recept uit het gisteren besproken boek dat mij het meest deed watertanden was dat van Zoete Thaise chilisaus. Te gebruiken als saus, als marinade, als dipsaus of als curry-basis. Tip van auteur Ghillie James: “Ik vind ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 352
- Pagina 353
- Pagina 354
- Pagina 355
- Pagina 356
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


