Recente berichten

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Het boek kwam al een paar jaar geleden uit, maar is nu wegens succes opnieuw uitgebracht in een goedkope paperback en met een andere cover, het boek met de opvallende titel: Kookboek voor meisjes van 8 tot 88. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan vind. De recepten zijn absoluut leuk en ... lees verder...

Digitale kernthermometer
Vroeger was ik bang voor groot vlees. Nu al lang niet meer. En dat komt allemaal door de digitale kernthermometer. Hallelujah! Je prikt een metalen pin in het vlees, die zit vast aan een speciaal ijzeren draadje (dun genoeg zodat de ovendeur gewoon dicht kan) en die prik je weer in een klein ... lees verder...

Aardappel Anders (alias gratin dauphinois)
Bij de introductie, vele jaren geleden, lachte heel nuffig culinair Nederland zich een kriek. Een pot vol smurrie voor over de aardappels, daar ging toch niemand intrappen? Niets is minder waar. Aardappel Anders is er nog altijd, en gezien de vele aanvragen voor mijn rubriek in Trouw kennelijk nog ... lees verder...

Lentelamsbout met knoflooksaus
(6 personen) Bereiden: 15 minuten In de oven: 45-60 minuten Niet bang zijn voor groot vlees, dat is juist reuze makkelijk om te maken, want de voorbereiding is minimaal. Lamsvlees is heerlijk zacht, maar het moet wel mooi rosé blijven, te gaar is zonde. Ideaal is een (liefst digitale) ... lees verder...

Ottolenghi recept: omelet met snijbiet
Bij mijn Turkse groenteboer zag ik prachtige snijbiet liggen, met allerlei gekleurde steeltjes. Da’s nog eens groente waar je blij van wordt. Hipperdepippe groentekok Yotam Ottolenghi blijkt er gek op te zijn, komt dat even goed uit. In zijn boek Plenty heeft hij een heerlijk recept van omeletjes ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 360
- Pagina 361
- Pagina 362
- Pagina 363
- Pagina 364
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


