Recente berichten

Kip met speculaaskruiden
Vandaag een recept voor een hapje uit het nieuwe Hollandse tapasboek Hapas, waar ik gisteren over schreef. ‘Speculaaskruiden is een typisch Nederlandse mix van specerijen. De samenstelling hangt af van de maker. In het mengsel gaat vrijwel altijd kaneel, witte peper, korianderzaad, nootmuskaat, ... lees verder...

Kookboek Hapas
We hadden al tapas (uit Spanje), toen kwamen de Wappaz (Wereldse tapas), en nu ligt er een kookboek met Hapas onder mijn neus. Tapas met een vaderlandse twist. Een mix tussen die beroemde Spaanse mondvermaakjes en klassiekers uit de Hollandse keuken. Bedacht door onze eigen miss Holland in de keuken ... lees verder...

Eerste underground boerenmarkt groot succes
Het leek een beetje Koninginnedag gisteren, op de eerste underground boerenmarkt. Hartje Amsterdam, drukte van belang, lekkere hapjes die worden aangeboden vanaf gammele keukentafeltjes met vrolijke kleedjes, maar ook serviesjes van oma en dozen vol kookboeken die verpatst werden. En dat alles voor ... lees verder...

Weekendrecept kip en zalm
Het weekend nadert én je hebt nog een recept van me tegoed uit het hier besproken kookboek Weekendkoken. Komt dat even goed uit. De keuze is gevallen op iets geks: kip met zalm. Ja, en spinazie, en kerstomaatjes, en mini-maïskolfjes en sesam-honingsaus, maar het gaat mij even om die gekke combinatie ... lees verder...

Spiritualiteit werkt in de keuken
Het lijkt een beetje een boude bewering, de titel boven dit artikel, maar het is de titel van een boekje dat ik per post kreeg toegestuurd. Voluit heet het Spiritualiteit werkt in de keuken – praktische tips om te koken met aandacht. Nu mindfulness overal om zich heengrijpt, kan de thuiskok niet ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 390
- Pagina 391
- Pagina 392
- Pagina 393
- Pagina 394
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »