Recente berichten

Sirniki: pannenkoekjes uit Rusland
Wat kookt een mens na terugkeer van de Trans-Mongolië Express? We beginnen in Moskou, met sirniki, kleine dikke Russische ontbijtpannenkoekjes op basis van cottage cheese, die je eet met jam of fruit en zure room. Denk: cheese cake, maar dan mini en warm, als ontbijt. Prima thuis na te maken, zelfs ... lees verder...

10x Trans-Mongolië Express
Met de trein van Moskou naar Peking stond al jaren op mijn verlanglijstje. Een prachtreis, maar ik was vooral benieuwd naar het eten in en om de Trans-Mongolië Express. Niet vergeten: stap uit en ga de boel verkennen! Zie hier mijn culinaire reisverslag in 10 punten en 3 recepten. 1. ... lees verder...

Imam bayildi
Deze beroemde gevulde aubergines uit de Turkse keuken hebben niet alleen een grappige naam (‘de imam die flauw viel’) maar vooral: ze zijn ontzettend lekker. Ze stonden al een tijdje terug in de krant, maar ik vergat helemaal om ze ook online te zetten. Doodzonde natuurlijk, want man, wat een lekker ... lees verder...

Perziken uit de oven
Altijd lastig, perziken die onrijper zijn dan je zou willen. Maar de remedie is even simpel als verrukkelijk: de oven in, bijvoorbeeld met boter, honing en lavendel. Het is een universeel gegeven dat het vroeger op vakantie áltijd mooi weer was. Al herinner ik me een verblijf in de Dordogne, ... lees verder...

Vegan tartaar (à la Hiltl)
We sluiten mijn culinaire Europese serie af in Zwitserland, in Zürich, alwaar het oudste vegetarische restaurant ter wereld al 121 jaar springlevend zit te wezen. Al was het Vegetarierheim und Abstinenz Café niet onmiddellijk een eclatant succes, in een tijd waarin mensen die geen vlees aten zeer ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 84
- Pagina 85
- Pagina 86
- Pagina 87
- Pagina 88
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 568
- Ga naar Volgende pagina »