• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 augustus 2014

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai

Thailandgangers moeten ‘m op elke straathoek zijn tegengekomen: pad thai. Zeg maar de bami goreng van Thailand (zie gisteren). Een supersnel wokgerecht waarbij de smaakbalans (zout, zoet, pittig en zuur) het verschil maakt tussen een heerlijk bordje en een laffe hap. Maar laffe hap is je eigen schuld, want je kunt de boel geheel naar eigen wens op het laatste moment nog oppeppen met chilivlokken uit zo’n molentje (meer pit), suiker (als het juist te pittig is), limoensap (frisser) of vissaus (hartiger).

padthNodig voor 4 personen:
300 g mie (platte rijstnoedels)
300 g rauwe, ongepelde, grote garnalen
125 g taugé
4 eieren
4 lenteuitjes
2 (rode) uien
2 rode pepers
2 knoflooktenen
50 g ongezouten pinda’s
1 handje verse koriander
4 eetl Thaise vissaus
4 eetl bruine basterdsuiker
sap van ½ limoen
4 eetl plantaardige olie

Stap 1. Kook de mie iets korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet apart.

Stap 2. Rooster de pinda’s al omscheppend vijf minuten in de droge wok en hak ze fijn.

Stap 3. Snij de ui in flinterdunne halve ringen en de lente-ui in ringetjes of juist authentiek in de lengte in reepjes.

Stap 4. Hak de knoflook en rode pepers (inclusief de zaadjes) fijn en de koriander grof.

Stap 5: Klop de eieren los in een kom.

Stap 6: Zet alles klaar bij het fornuis. U weet, wokken gaat supersnel.

Stap 7: Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook en peper al omscheppend op niet al te hoog vuur.

Stap 8: Zet het vuur nu hoog en bak de garnalen kort, tot ze oranje kleuren.

Stap 9: Giet de geklutste eieren erbij en schep kort om tot ze beginnen te stollen.

Stap 10: Voeg vissaus, suiker en limoensap toe.

Stap 11: Schep als laatste de mie, lente-ui en taugé erdoor en roerbak tot alles goed warm is.

Serveren:
Schep op borden en bestrooi met de pinda’s en koriander. Breng waar nodig zelf op smaak met chilivlokken uit zo’n molentje (meer pit), suiker (als het juist te pittig is), limoensap (frisser) of vissaus (hartiger).

TIPS:
• Ongepelde garnalen? Bak dan eerst de koppen en pantsers een paar minuten in olie. Giet door een zeef (goed stampen) en gebruik de geurige, oranje olie als basis voor het wokken.
• Te lang gebakken garnalen worden taai. Zodra ze in de hete pan verkleuren van doorzichtig grijs tot wittig oranje, zijn ze klaar.
• Kook de mie niet te gaar, hij wordt namelijk ook nog geroerbakt.
• Mixed pad thai? Vervang de helft van de garnalen door stukjes kipfilet of kipdijenvlees.

Dit is het 8e en laatste recept van mijn zomerse culinaire wereldreis in Trouw. Terug naar aflevering 1 (Frankrijk met coq au vin), aflevering 2 (USA met blueberry pancakes), aflevering 3 (Peru met papas rellenas), aflevering 4 (Sri Lanka met dal curry), aflevering 5 (Suriname met pindasoep), aflevering 6 (Turkije met adana yogurtlu) en aflevering 7 (Australië met banana bread). Vanaf aanstaande zaterdag in de krant weer de oude vertrouwde antipakjesrecepten.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

1-2-3 koken (dag 2)

Hongaarse Goulashsoep

Gezond wokrecept à la Sophie Dahl

Vorig bericht: « Culinaire wereldreis (8): Thailand
Volgend bericht: Margarine is geen boter »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN