De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 mei 2019

Zacht voedsel (14): Ziekenbezoek

Wie ziek is, krijgt onherroepelijk ziekenbezoek. Een welkome afwisseling. Maar wat nemen die bezoekers mee? Bloemen? Een fruitmand? Het kan helemaal geen kwaad om wat strategische hints te geven. De verplichtzachtevoedseleter wordt het meest blij van, je raadt het al, zachte dingen.

Met stip op één: het pannetje soep. Een klassieker voor zo’n beetje alle ziektegevallen, griep voorop, maar daarmee niet minder gewaardeerd. Je eigen soepjes ken je na een tijdje wel, dus soep van een ander is heel fijn voor de variatie. Van verschillende vrienden en culicollega’s kreeg ik een pannetje (nu ja, meestal emmertje) soep. En zeg er vooral bij dat ze de soep niet speciaal hoeven te blenderen, dat kun je zelf wel. Ongeblenderde soep ziet er namelijk een stuk leuker uit om weg te geven.

Ook fijn: een vriendin bracht luxe zachte bavarois-taartjes van patisserie Huize van Wely. Vooral de frambozenvariant was heel goed te doen met een theelepeltje, ja, ook de zachte biscuitbodem.

Een andere vriendin nam tot grote hilariteit een klassiek babypretpakket voor me mee: Liga (“6-12 maanden”), een banaan en een sinaasappel. Ja, lach maar, ik was er maar wát blij mee.

Een fruitmand eindigt onvermijdelijk in de blender, maar frambozen zijn klein en zacht, die kun je als het goed is gewoon stuk voor stuk oppeuzelen, dus een doosje frambozen is dan eigenlijk leuker om cadeau te doen.

Van patissier-in-ruste Cees Holtkamp kreeg ik zelfgemaakte vanillevla. “Uiteraard met echte vanille en zonder gele kleurstof”. Wat een traktatie!

En totaal onvergelijkbaar met zo’n vies knalgeel fabriekspak. Gek genoeg heeft hij er geen filmpje van op Foodtube (zien hoor! Die met zijn kleindochter Stella zijn geweldig!), maar ik kwam wel hier het recept tegen, uit zijn onvolprezen boek De Banketbakker, dat iedere thuisbakker natuurlijk in huis zou moeten hebben.

Over bakken gesproken: culivriendin Joke Boon bakte speciaal voor mij zachte yoghurtcake uit het boek Masterclass Cakes van Rutger (Bakt) van den Broek. Die was zo zacht, die viel inderdaad in kleine stukjes heel goed te sabbelen, zelfs met die brokjes chocola erin. Hier vind je het recept.

À propos chocola: nee, een bonbon in je mond steken gaat niet. Maar als je chocola in piepkleine stukjes snijdt, kun je die stuk voor stuk opsabbelen. Melkchocola smelt makkelijker in de mond dan puur, maar dat hoeft natuurlijk geen belemmering te zijn. Ook paaseitjes krijg je op die manier naar binnen. Ik zou alleen geen varianten met hazelnoten of amandelen kiezen, dat gaat niet goed.

Ook een idee om te geven: kant-en-klare smoothies: zelfgemaakt of in flesjes uit de supermarkt of de hipster-cold-pressed-sapbar. Altijd welkom, want ook weer net even wat anders dan je eigen brouwsels.

Kortom: genoeg lekkere dingen om de zachtvoedselaar blij mee te maken. Ik hou me aanbevolen voor nog meer suggesties.

Morgen breien we een eind aan deze serie, met wat afsluitende tips.

Dit is deel 14 uit een 15-delige serie over zacht voedsel. Maar we gaan nog even verder.
©: Koken met Karin

1. Waarom een dossier zacht voedsel?
2. Havermout-drinkontbijtjes
3. Blender
4. Soep
5. Puree
6. Brood
7. Luxe ontbijt
8. Eitje
9. Rijst
10. Hartige pap
11. Pasta
12. Will it blend?
13. Snaaihonger
14. Meebrengtips voor ziekenbezoek
15. Laatste opbeurende tips

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tom kha noedelsoep

Vega snert voor Antipakjesavond

Soep van meiraapjes

Vorig bericht: « Zacht voedsel (13): Snaaihonger
Volgend bericht: Zacht voedsel (15): Slot »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN