Recente berichten

1 Week Zonder Pakjes Challenge
Honig laat een gezin een jaar lang verplicht eten uit pakjes en zakjes (challenge!), wij doen het lekker 365 dagen zónder. Maar vanaf nu ook met een heuse challenge. Daarvoor zoek ik 5 gezinnen in alle soorten en maten die mee willen doen. Niet een jaar lang, maar om te beginnen een week. Dus wie ... lees verder...

Fornuizenfabriek Falcon
Als culinair schrijver ga ik graag op werkbezoek. Langs bij boeren, vissers, tuinders, maar zeker ook fabrieken, want als je schrijft over eten, moet je ook weten hoe het allemaal precies gekweekt, gefokt, gevangen en in elkaar geknutseld wordt. Maar een ovenfabriek, nee, daar was ik nog nooit ... lees verder...

Pakjes & zakjes: de onzinfactor
We doen even een stukje educatie naar de mensen toe, want er heerst grote onduidelijkheid over pakjes en zakjes. Om te beginnen: wat valt er wel onder, wat niet. Wat is géén pakje of zakje: Ingrediënten. Ook al zijn die doorgaans ook verpakt. Denk aan: tomaten in blik, pasta in een zak, bonen ... lees verder...

Tarte tatin van witlof
Lof is het fijnste wat een auteur ten deel kan vallen. Bakken vol fanmail. Juichende boekrecensies. Rijen voor de deur bij signeersessies in winkels. De praktijk is iets weerbarstiger. Neem de fanmail. Het zijn vooral mensen met klachten die de moeite nemen om in de pen te klimmen. Iemand die ... lees verder...

Kliekjespasta doperwten
De eeuwiglopende serie ‘kliekjesrecepten’ gaat nooit vervelen, want de aanwezige voorraad kliekjes is altijd weer anders, dus volop variatie. Natuurlijk, geen mens heeft precies dezelfde restjes in z’n koelkast liggen als ik, maar toch leg ik het principe graag nog even uit. Ter lering ende ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 129
- Pagina 130
- Pagina 131
- Pagina 132
- Pagina 133
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


