Recente berichten

Kookboek Het wilde eten
Geen boek voor watjes. Het wilde eten gaat over hoe je een kip het beste kunt doden (twee methodes) of een vis schoonmaakt (‘Zet een scherp mes in de buik bij de anaalvin en haal het mes naar de kop toe. Nu kun je de ingewanden er met de hand zo uitscheppen’), om over alle foto’s van de auteur met ... lees verder...

Kaas met wijn of kaas met thee?
Recent werd ik uitgenodigd voor twee kaasproeverijen, maar wel twee heel verschillende. De eerste was met kaas van de beroemde kaaswinkel l'Amuse van Betty Koster, en de door haar uitgezochte kaaspareltjes gingen vergezeld van thee. Een combi die de Zwitsers ooit hebben uitgevonden, want cola bij de ... lees verder...

Baked Alaska
Vaste prik vroeger bij ijs: mijn vader die met brede grijns ‘Warm aanbevolen!’ sprak. Tot gekmakens van mijn broer en mij. En dat terwijl dat echte beroemde warme ijs nooit op tafel kwam, de Baked Alaska. Fransen noemen hem ‘Omelette sibérienne’ of ‘Omelette norvégienne’, want kennelijk zijn Alaska, ... lees verder...

Doe mee met #nopakjes!
Wat is toch dat #nopakjes dat ineens overal opduikt in social media? Een korte uitleg. Lekker koken, het is populairder dan ooit. Sterker nog, mensen die zelf koken zijn gezonder, blijkt ook weer uit een recente studie. Waarom? Omdat gerechten die we zelf maken minder vet, suiker en zout bevatten ... lees verder...

Wortelen met honing en tijm
Ik hou van wortelen en van de oven. Geïnspireerd door het gisteren besproken boek Nieuwe Klassiekers maakte ik daarom Donna Hay’s “Met honing en citroentijm gegrilde worteltjes”. Waarbij ze volgens mij roosteren bedoelt, niet grillen. De citroentijm op mijn balkon is helaas ter ziele, maar met ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 204
- Pagina 205
- Pagina 206
- Pagina 207
- Pagina 208
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »