Recente berichten

De Peulenparade
Een boon is geen peul, heb ik gisteren geleerd bij de aftrap van de Peulenparade, een initiatief van Urgenda en de Bruine Bonenbende om tot en met 10 oktober (de Dag van de Duurzaamheid) de Nederlander aan de boon te krijgen. Wat is dan het verschil? Peulen kun je ook vers eten, als groente, denk ... lees verder...

Sappige citroencake
Een antipakjesapostel is nooit met vakantie, zelfs niet op vakantie, want ook daar gaat het veldwerk immer door. Mij doe je geen groter plezier dan met een bezoekje aan een Franse hypermarché, dus dat komt goed uit. Ook deze zomer heb ik me weer verlustigd aan de vele buitenlandse mogelijkheden, die ... lees verder...

Culinaire Kalender 2014 ligt in de winkel
Aan het eind van elke zomer, als de mussen nog bezig zijn van het dak te vallen, is het alweer een beetje sinterklaas. Dan verschijnt namelijk hét goedheiligmanscadeau van Nederland, de Culinaire Kalender, al sinds jaar en dag de lekkerste scheurkalender van ons land. Editie 2014 ligt als het goed ... lees verder...

Slavink
De bal is rond. Basiskennis. Toch is er in het boek Gehaktballen, waar ik het gisteren over had, ook ruimte ingeruimd voor een niet-ronde bal. Namelijk voor onze eigen slavink! Jazeker, inclusief Hollandse credits voor de uitvinding. Wel jammer van het commentaar van de Engelse auteur Jez Felwick: ... lees verder...

Kookboek Gehaktballen
‘Bal gehakt!’ Het blijft een van de leukste, en tevens keurigste, verwensingen die je iemand naar het hoofd kunt slingeren. Onze vaderlandse trots, de gehaktbal, ach, wie denkt er niet met weemoed terug aan oma met haar gebutste stoofpannetje vol donkerbruine, geurige ballen, glimmend van de jus? ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 255
- Pagina 256
- Pagina 257
- Pagina 258
- Pagina 259
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »