Recente berichten

Schillenchips
De titel Lekker vies van het onlangs verschenen boek van Klaartje Scheepers zet je al meteen op het verkeerde been, want daar gaat het boek eigenlijk niet zozeer over. Of nu ja, een beetje. Wat we vies vinden zegt iets over wie wij zijn. Dat maakt het volgens de schrijfster dan ook interessant om ... lees verder...

Aardbeienijs zonder ijsmachine
De gemiddelde supermarktbezoeker weet niet beter dan dat er twee soorten aardbeien zijn: Spaanse en Hollandse. De eerste zijn inferieure grote, wittige bonken, de tweede zijn ‘uit de volle grond’ en te prefereren. Over rassen wordt nooit gesproken. Nu ja, hooguit in het vroege voorjaar, als elke ... lees verder...

Paprika’s met zwarte rijst
Bonk. Bonk. Bonk. Het is zes uur ’s ochtends en ik zit rechtop in bed. Er beukt iets heel hard tegen het keukenraam van mijn Franse buitenhuis. O ja, daar zijn ze weer, de kraaien. Elk jaar in het late voorjaar, begin van de zomer, is het raak. Dan hebben ze een nest vlakbij in de bomen en denken ... lees verder...

Orzotto met raapsteeltjes
Laten we wel wezen, een recept is slechts een handzame instructie op papier. De smaak van het uiteindelijke gerecht hangt af van de handigheid van de kok, maar vooral ook van de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Dat geldt in hoge mate voor specerijen. Jazeker, je kunt al voor een habbekrats ... lees verder...

Cobbler met rabarber en aardbei
Een paar jaar geleden was ik op bezoek bij Trouw-lezer Jaap Vlaming die op Texel 140 soorten rabarber verzamelt. Honderdveertig! De ene nog mooier en lekkerder dan de andere. Sindsdien droom ik van mijn eigen rabarbertuin. Alleen wilde het tot nu toe niet zo lukken in mijn eigen Franse lusthof. ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 3
- Pagina 4
- Pagina 5
- Pagina 6
- Pagina 7
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


